Volwassen Indigo Kwaliteiten-Kenmerken-Eigenschappen en Uitdagingen.

Toen ik laatst een lezing gaf voor ouders van ” nieuwetijdskinderen ” , waren er ook veel volwassen indigo’s , die omdat het centrum waar de lezing werd gegeven abusievelijk had aangekondigd dat dit een dag was voor nieuwetijdskinderen van 0-100, niet echt hun vragen kwijt konden. De lezing was ingericht op ouders en die vertegenwoordigden het merendeel van de mensen en waren daardoor ook het meest aan het woord. Positief daaraan is dat het weer in mijn bewustzijn is terug gekomen hoeveel behoefte er is onder al dan niet jongvolwassen en volwassen indigo’s om een antwoord op vragen te krijgen en vooral herkenning te voelen.

Voelen dat ze niet alleen staan in hun vragen, in hun gevoelens. Op zoek zijn om zich te verbinden met andere volwassen indigo’s.

Velen van hun, van jullie, lopen rond met het verdriet en de eenzaamheid die ze hebben gevoeld op hun weg. Sommigen hebben al manieren gevonden om dit een plek te geven,anderen zijn daar nog mee bezig. Er is volgens mij veel eenzaamheid onder volwassen indigo’s , door het gevoel een “buitenstaander” te zijn op deze planeet.

Ik denk dat velen dit gevoel precies kennen. Ik gebruik hier nu ,om je een hart onder de riem te steken, een quote van Phoebe Lauren, waar ik ” sterrenkind” , gemakshalve vervang door ” Indigo”

Het gevoel van “er niet bij horen” wordt minder als een Indigo een andere Indigo ontmoet.
Als er eenmaal contact is met anderen van de ” indigo familie” verdwijnt het gevoel van
anders
zijn en wordt dit vervangen door een diepgaand begrip en een nieuw verworven bewustzijn.

Ik was de laatste tijd zoveel bezig met ouders en opvoeding van jonge nieuwetijdskinderen dat ik even vergeten leek te zijn hoe , net als ik zelf vroeger (en soms nog), er veel volwassen indigo’s rondlopen die barsten van de vragen die ze in zich hebben, in zich voelen, en soms bijna wanhopig op zoek zijn naar aansluiting.
Geen wonder dat veel volwassen indigo op zoek gaan naar andere Indigo’s…

Ik hoop dat onderstaande kenmerken/eigenschappen en uitdagingen stof is tot discussie, en een manier om elkaar hier te ontmoeten.

Wat herken jij als volwassen indigo van jezelf terug in deze lijst?

Ik bijna alles bijvoorbeeld, en ik kon toen ik bezig was met deze lijst vooral het gevoel van de pijn van de eenzaamheid voelen die ik zo lang voelde omdat ik voelde dat ik alleen was, maar ook de pijn van het feit dat andere mensen, waaronder mijn eigen familie, me jaren lang hebben verteld dat wat ik intuitief voelde en wist, niet waar was.Ook ik ben opgegroeid in een thuissituatie waar emotioneel misbruik plaatsvond, waar mijn eigenheid geen plek vond.Het doet nog steeds pijn.

Nog steeds laat ik me soms overdonderen door de ogenschijnlijke ” kracht” van anderen die me willen overtuigen van mijn ” ongelijk” , dat wat ik intuïtief aanvoel als waarheid. Nu kan ik het wat later meestal wel zien als een mooie manier om weer mijn eigen kracht te voelen, maar soms ben ik ook erg gekwetst door de oneerlijkheid van mensen.

Kwaliteiten en uitdagingen die “eerste golf” volwassen Indigo
(hebben) ervaren:

Kenmerken van de volwassen indigo

De meeste Indigo’s voelen dat ze deze kwaliteiten en uitdagingen grotendeels kennen vanuit hun eigen leven.

De nu volwassen indigo zijn massaal geboren (ongeveer 62%) tussen 1969 en 1987 (Met achterblijvers voor en na – ,30% zijn geboren in de 50’r jaren).
Zeer intelligent op hun “eigen manier”.
indigo zijn letterlijk anders ” bekabeld ” (een ander zenuwstelsel) dan andere mensen.
Weten in hun hart en in de kern dat ze hier zijn “op een missie”, maar velen weet niet wat die is of hoe er mee om te gaan.
Hebben een innerlijk besef dat wat er wordt onderwezen in kerken en scholen niet klopt en weten dat er verborgen agenda’s zijn rond de leugens die worden aanvaard door de massa als “Waarheid.” Dit is zeer frustrerend, maar inspireert hen tot het blootleggen van de waarheid!
hebben een sterk gevoel van waarheid, ethiek, rechtvaardigheid en vrijheid. (Dat is waarom “gezagsdragers” ze vele malen irriteren en frustreren). Wanneer deze waarden in gevaar komen, geven ze “alles” voor hun zaak, en hebben vele malen liever dat ze sterven dan toegeven aan tirannie en bedrog.
Velen hebben sterke of ongewone paranormale en telekinetische vaardigheden.
Zijn in staat tot buitengewoon veel mededogen.
Hebben paars /UltraViolet als hun favoriete kleur of zien het in hun dromen.
Hebben vaak een affiniteit met ridders, kastelen en draken.
Zetten paranormale gaven “uit”, omdat het mensen afschrikt.
Voelen dat zij één van de jongeren in Xavier’s school voor hoogbegaafden in de recente verfilmingen van de strip “de X-Men” hadden kunnen zijn.
Kunnen vele malen beter opschieten met dieren en de natuur dan mensen.
Hebben een band / verbinding met de bomen en de natuur in het algemeen.
Kunnen vaak goed opschieten met kinderen en of ouderen.
Kunnen zeer comfortabel ‘loungen”, zitten bijvoorbeeld liever op de grond of op een kussen dan in een harde, ongemakkelijke stoel. (Zouden liever op de vloer zitten,op school, of zakelijke bijeenkomsten als ze ermee weg zouden kunnen komen!)
Worden zeer aangetrokken tot zachte natuurlijke stoffen in hun kleding, lakens en handdoeken; en zachte dekentjes zijn het ultieme! (ik heb ook zo’n dekentje. Mijn kat en ik genieten er erg van ? ).
Vaak erg ongeduldig met iemand die niet tot de kern komt.
Creatief, inventief, en zeer intuïtief.
Spannen zich in voor de rechten van mens en dier.
Heeft een aangeboren gevoel van “eenheid” en verbondenheid met de hele schepping.
Hoge “capaciteit” voor liefde, waardoor anderen zich ongemakkelijk kunnen voelen door hun intensiteit.
Zeer gevoelig, soms “Hyper Sensitief” en niet in staat om onderscheid te maken tussen het emotionele gebied van mensen om hen heen en hun eigen persoonlijke emoties.
Gaan door perioden van apathie en cynisme als coping-mechanismen (“coping” is het best uit te leggen als ‘de manier waarop iemand met problemen omgaat’.)
Verlangen intens naar hun eigen soort -“Soul Mates” ,maar weten vaak niet waar te kijken.
Volwassen indigo hebben een noodzaak tot enorme hoeveelheden fysiek aanraken en een voorliefde voor knuffelen.
Door verkeerd begrepen te worden en dan verraden, kunnen zich sterke problemen met vertrouwen ontwikkelen , en velen houden daarom veel van hun gedachten, gevoelens en meningen verborgen.
Meer dan 30% heeft problemen zich uit te drukken, vooral schriftelijk.
OPMERKING: Als je een deel van de slecht geschreven brieven van sommige van deze eerste golf Indigo’s zou lezen, zou je veronderstellen dat ze ongeschoold waren en/of bijna analfabeet, maar de waarheid is, dat deze zelfde mensen ook met grote snelheid kunnen lezen en informatie kunnen absorberen in seconden waar anderen minuten nodig zouden hebben deze informatie te begrijpen en te behouden.
Heel gedisciplineerd wanneer ze gemotiveerd zijn.
Vervelen zich en zijn gefrustreerd op school.
Vrouwelijke Indigo’s (en vele Vrouwen) kunnen voor het grootste deel niet goed overweg met ” autoriteitsfiguren” omdat ze meestal slimmer zijn dan diezelfde “autoriteitsfiguren”.
Velen bevinden zich in “Alternatieve” scholen.
Vrouwelijke Indigo’s lijken beter te kunnen omgaan met de school systemen dan mannelijke Indigo’s
Velen hebben het label “dyslexie” en bevinden zich in “speciale klassen” op scholen die meestal nooit werken voor hen.

 

 • Indigo’s hebben een sterk verlangen om te weten “waarom” , en als ze niet “de zin ervan in zien”(of als het niet goed is uitgelegd), voelen ze dat het gewoon niet de moeite waard is hun tijd en energie erin te stoppen, en zullen ze ofwel reageren met weerstand of gewoon de mensen / dingen die niet de moeite waard lijken om hun tijd en energie aan te spenderen afstoten.
 • Hebben een aangeboren eigen manier van dingen berekenen en velen zijn beschuldigd van bedrog op school omdat ze de antwoorden wel in hun hoofd hebben maar niet kunnen “bewijzen” in hun werk.
 • Indigo’s hebben een ontwikkeld besef van hoe de dingen werken, dus veel van de starre regels en methodes van het leren van wiskunde, Nederlands en Natuurkunde (NIET metafysica of quantum fysica) hebben geen zin voor hun.
 • Alle eerste golf Indigo’s hebben wat kan worden aangeduid als “Een gave om te genezen”  (healing)…. Of zij doen mensen zich beter voelen met hun humor en gevatheid, door handoplegging genezen van mens, dier en/of plant, genezing met muziek en toon, of zij genezen met nieuwe “onbewezen” methoden .. · Waarvan sommige aangeboren en zij behoeven daar geen externe opleiding voor.
 • Veel Indigo hebben vermogens tot telepathische genezing  en lange afstanden maken geen verschil  voor de efficiëntie van hun werk.
 • Door hun uitgebreide perceptie, ongewone creativiteit, de wil om nieuwe dingen te proberen, en voorlopen op wat er wordt onderwezen in de klas, werden veel gediagnosticeerd met Attention Deficit Disorder, en kregen ze Ritalin voorgeschreven als kinderen.
 • De meeste Indigo’s (vooral mannen) hebben een grote aangeboren aanleg voor computers of auto-elektronica en mechanica. Het is gebruikelijk voor hen om “gewoon” te weten hoe dingen werken en bijvoorbeeld  probleemloos te fotograferen met weinig of geen hulp van een boek of een instructeur.
 • “Eerste golf” Indigo’s zijn uiterst creatief  en uiten deze aangeboren vaardigheid in vele (en vaak uitzinnige vormen.) Deze vaardigheden manifesteren zich in: tekenen, schilderen, beeldhouwen, decoreren, fotografie, schrijven (in soms zeer extreme en unieke manieren), het maken van blauwdrukken en prototypes, Muziek componeren en  afspelen ·. (zelfs als ze nog nooit lessen hebben gehad ), het uitvinden van spellen/spelletjes, en het creëren van nieuwe en meer efficiënte manieren om dingen te doen.
 • Heel weinig Indigo’s zijn geïnteresseerd in agressieve sporten zoals voetbal en hockey. Zij zouden liever tijd besteden aan hun lichaamsbeweging  en energie in de “persoonlijke prestatie” -en outdoor sporten zoals atletiek, skateboarden, bergbeklimmen, fietsen, kajakken, enz. Ze worden ook aangetrokken tot sporten zoals schermen en vechtsporten (de kunst van zelfverdediging)
 • Door hun gevoel zo vreemd/onbekend/alleen te zijn op deze planeet, is een zeer hoog percentage van de Indigo’s antidepressiva voorgeschreven om ze “normaal te laten lijken en te passen in onze samenleving ·. Dit is slechts een tijdelijke oplossing , en vergroot alleen hun uitdagingen.
 • Veel Indigo’s zijn aangetrokken tot het theatrale, drama, en Stand-up Comedy. Op deze manier kunnen ze zich ” voordoen als iemand anders” maar in werkelijkheid gebruiken ze dit als een manier om te ventileren, stoom af te blazen en hun eigen standpunten en opgekropte emoties te uiten. Het is ook een plek voor “buitenbeentjes” om een toevluchtsoord vinden waar ze zichzelf kunnen zijn.
 • Vanwege hun gevoel zo’n buitenbeentje te zijn hier, gaan velen door perioden van ernstig verdriet, eenzaamheid en ontheemding · .. en velen gaan aan de drugs of alcohol of doen een zelfmoordpoging om een uitweg te vinden.
 • Een kenmerk dat een groot percentage van de eerste golf Indigo’s hebben, is leven met extreme ontberingen als kinderen, tieners en jonge volwassenen. Velen zijn geboren in gezinssituaties waar fysiek, emotioneel, geestelijk en psychisch misbruik plaatsvond. Deze Indigo moest uitzoeken hoe de balans te vinden en houden van hun eigen inherente integriteit niveaus, terwijl ze onderworpen werden aan  pijnlijke en schokkende ervaringen. Een groot percentage werd geplaatst in zulke afschuwelijke situaties als: georganiseerde criminaliteit, fysieke mishandeling, seksueel misbruik, en zelfs ritueel -en sekte misbruik en hersenspoeling.

 

 

Bron: Nieuwetijdskind Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *