Rotator Cuff rotation Internal

Deze oefening helpt blessures aan de schouderzone te voorkomen en is erg effectief. Het bewerkt  de kleine maar belangrijke rotator-cuffspieren onder de schouderspieren. Deze oefening is één de manieren om een schouder work-out of revalidatie af te sluiten.

Stap 1: Ga zijwaarts naast het toestel staan en pak het handvat beet. Je onderarm parallel aan de vloer en 90 graden van je lichaam, je elleboog in je zij.

Stap 2: Draai je onderarm langzaam naar de middenlijn van je lichaam, je elleboog blijft in je zij.

Stap 3: Ga door tot je onderarm je navel bereikt en hou deze positie enkele seconden vast. Ga dan gecontroleerd terug naar de uitgangspositie. De beweging moet strikt en zonder schokken worden gedaan en gebruik geen andere spiergroepen.

 
Niveau: Beginner
Spiergroepen: Rotator Cuff
Afbeelding: shoulder-internal-rotation